Palvelut väistötiloissa

Sivu kuvaa kirjastopalveluja B-rakennuksen peruskorjauksen aikaisissa väistötiloissa. Peruskorjaus on valmistunut ja Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde avautui yleisölle 31.8.2021. Kirjastopalveluihin voit tutustua osoitteessa kirjasto.jyu.fi

In English: Library services at temporary facilities

Lue poikkeusolojen palveluistamme kirjaston koronasivustolta

Työskentelytilaa

Kirjastorakennuksen remontista huolimatta kampuksella on tarjolla runsaasti työskentelytilaa.

Kampuksen vapaat tietokoneet näet navi.jyu.fi-palvelusta ja kampuksen rakennusten aukioloajat täältä. Muistathan, että esimerkiksi juhlapyhät voivat vaikuttaa rakennusten aukioloaikoihin.

Yliopiston tietokoneluokat:
https://www.jyu.fi/digipalvelut/fi/ohjeet/faq/mista-opiskelijoiden-mikroluokat-loytyvat

Yliopiston eTentti-tila on Agorassa:
https://www.jyu.fi/digipalvelut/fi/ohjeet/etentti-ohjeet

Painetut kokoelmat sekä aineiston lainaus, säilytys ja palautus

Kirjastorakennuksen peruskorjauksen ajaksi kirjaston asiakaspalvelu toimii Mattilanniemen (A-rakennus) kampuskirjastossa. Ylistönrinteen kirjasto sulkee ovensa 24.9.2021. Kirjaston kokoelmat siirretään Seminaarinmäelle Lähteeseen, joka avataan yleisölle ma 30.8.

Jos tarvitset sulkemisen jälkeen Ylistönrinteeltä aineistoa, jota ei löydy muualta, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen jykneuvonta@library.jyu.fi. Huomaathan kuitenkin, että kirjojen saatavuus riippuu mm. siitä, missä vaiheessa kokoelmien muutto on menossa.

Ylistönrinteen kirjastosta lainattuja kirjoja voit palauttaa läpi kesän Mattilanniemen kirjastoon. Mattilanniemen MaA-rakennuksen pääovella on myös palautusluukku, joka on käytössäsi ympäri vuorokauden.

Mattilanniemen kirjaston toiminta päättyy pe 20.8.

Ks. kirjaston toimipisteet ja asiakaspysäköinti

Väistötilojen aukioloajat

Painetut kurssikirjat, lehdet sekä lukusalikäyttöön tilatun aineiston säilytyspaikat ovat Mattilanniemen kirjastossa.  Hakemasi teoksen sijainnin voit tarkistaa JYKDOKista.

Yliopiston päärakennuksen siivessä toimivassa Aallon lukusalissa ei ole asiakaspalvelua mutta lukusali on viihtyisä työskentelypaikka (lukupaikkoja ja työasemia). 

Kirjastokortin saa Mattilanniemen kirjastosta. Myöhästymismaksut voi maksaa myös verkkomaksuna JYKDOKin kautta tai Mattilanniemen kirjaston palvelupisteessä.

Lainat ja uusinnat (puheluihin vastataan palveluaikoina)
puh. 040 805 3803, jykneuvonta@library.jyu.fi

Tiedonhankinnan opetus ja ohjaus

Kirjasto tarjoaa monipuolista koulutusta koko yliopistoyhteisölle myös väistön aikana. Koulutukset pidetään pääsääntöisesti Mattilanniemen D-rakennuksessa (HUOM! Covid 19- tilanteesta johtuen kirjaston koulutukset toteutetaan etäopetuksena). Paikkatiedot näet Korpista ilmoittautuessasi koulutukseen. Tutustu opetussuunnitelmaamme ja kattavaan koulutustarjontaamme.

Tiedonhankinnan ohjausta tarjoamme Mattilanniemen kampuskirjastossa. Voit myös varata tiedonhankinnan ohjausajan etukäteen.

Tietopalvelut
puh. 040 805 3803, jykneuvonta@library.jyu.fi

Tutkimuksen, avoimen tieteen ja julkaisemisen tuki

Tutkimuksen tuen, avoimen tieteen, aineistohallinnan ja julkaisemisen asiantuntijamme työskentelevät kirjastorakennuksen peruskorjauksen ajan eri puolilla JYU:n kampusta. Löydät heidän ajantasaiset yhteystietonsa Jyväskylän yliopiston yhteystietopalvelusta.

Converis-julkaisuilmoitukset
Aineistonhallinta: researchsupport-osc@jyu.fi
Avoin julkaiseminen ja JYX-julkaisuarkisto: jyx@jyu.fi
Julkaisupalvelut